Vilniaus skonio kodas

Kokie patiekalai kilę iš Vilniaus? Kuo skyrėsi miestiečių ir karalių stalas? Kur mieste buvo geriausias alus? Kokie patiekalai garsina miestą užsienyje? Vilniuje gyvenusios bendruomenės, tautinės, religinės ir socialinės grupės sudarė kunkuliuojantį kultūrų puodą, pridėdamos kiekviena savo prieskonių ir akcentų. Šiandien daugelis šio kultūrų katilo patiekalų tapo nacionaliniais – vieni labiau žinomais, o kiti vis dar suteikia atradimo džiaugsmą.

Ekskursijos metu ragausime įvairių užkandžių, patiekalų ir gėrimų, susijusių su tautinėmis ir socialinėmis miestiečių grupėmis, kalbėsime apie šių produktų atsiradimą mieste, lankysime vienas gražiausių miesto vietų bei klausysimės skirtingų miesto laikotarpių amžininkų pasakojimus apie miesto kulinarinę kultūrą. Vietinis maistą mylintis gidas padės sudėlioti Vilniaus skonio kodą papasakodamas apie įvairių patiekalų atsiradimą, gaminimo paslaptis ir valgymo ypatumus.

VAIKŠČIOKIM, KALBĖKIM, RAGAUKIM!

Svarbi informacija: Programoje yra produktų su mėsa, glitimu, laktoze ir alkoholiu. Kai kurie mėsos produktai ir alkoholiniai gėrimai gali būti pakeisti į vegetariškus ir nealkoholinius – apie netoleravimą ir alergijas turėtų būti pranešta iš anksto. Tualetų skaičius maršrute yra ribotas. Kai kurios maršruto vietos gali būti nepritaikytos judėjimo negalią turintiems asmenims. Kai kurios vietos gali būti uždarytos tam tikromis dienomis ar laiku.

Įskaičiuota

  • Lietuviškai, angliškai ir rusiškai kalbantis gidas, degustuojami produktai.

Neįskaičiuota

  • Komisiniai/arbatpinigiai, pasiėmimas iš viešbučio

Trukmė

3+ val

Grupės dydis

2-20

Susitikimo vieta

Vieta: Aušros vartai nuo Daukšos g. pusės

Atsiliepimai

Atsiliepimų nėra. Būk pirmasis!

Rašyti atsiliepimą

Sužinok Romantic Vilnius naujienas pirmasis!