Edukacija su maisto istorike Anželika Laužikiene

Esu gidė ir istorinės virtuvės tyrinėtoja. Kartu su vyru Rimvydu Laužiku rašome knygas apie Radvilas, Dubingius, istorinę gastronomiją ( L.Didžiulienė „Lietuvos gaspadinė“ su mūsų komentarais ir autorės biografija, „Senieji lietuviški receptai“ su 11 senųjų gaspadinių biografijomis ir jų receptais) ir apie Graikiją ( „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“), kurioje ne tik šios šalies istorija, mitologija, lankytinos vietos, sąsajos su Lietuva, bet ir graikiški receptai.

Vedu ekskursijas po Molėtus ir Dubingius, o taip pat ir Vilniuje („Senojo Vilniaus gaspadinės, restoranai ir meniu“). Mėgstu gražias istorijas, ieškoti įdomių faktų ir vietų susijusių su istorinėmis asmenybėmis bei virtuve ir, žinoma, rekonstruoti senuosius receptus, kuriuos tenka pademonstruoti ir renginiuose ( Radvilų troškinys, beigeliai, kūčiukai, alaus sriuba ir t.t)

Trukmė

Grupės dydis

Atsiliepimai

Atsiliepimų nėra. Būk pirmasis!

Rašyti atsiliepimą

Sužinok Romantic Vilnius naujienas pirmasis!